Lidt om projektet

Tilbage

En lille historie fra orgelhuset er et illustreret musikeventyr for børn som giver lytteren en meget spændende introduktion af orglet. For børn er orglet måske lidt mystisk med alle sine piber og knapper og derfor appellerer musikeventyret særlig godt til børns fantasi. Personerne er orgelhusets indboere, orgelpiberne. Sif er den mindste pibe i orglet. Hun synes ikke altid at piberne er alt for gode venner og en nat beslutter hun at flytte bort fra orgelhuset og finde et bedre sted at bo. Det skaber ballade i huset og fløjtetanterne beslutter sig for at gå og lede efter Sif.

Historien har et klart budskab og kan godt stå alene. Men man kan også vælge at bruge den til en mere detaljeret  undervisning for børn i orglets opbygning.

Musikeventyret blev uropført i Fella- og Hólakirkja i Reykjavik i 2015. Det har siden været opført for skolebørn i alderen 5 – 10 år rundt omkring hele landet og har fået meget ros. På koncerterne har stykket været opført af Guðný Einarsdóttir som spiller musikken på orgel og Bergþór Pálsson som læser historien. Undervejs bliver tegningerne vist på en skærm. I november 2015 blev eventyret udgivet i Island som bog med indlagt cd.

Historien er allerede blevet oversat til dansk, svensk, norsk og engelsk. Manuskript med noder, tekst og billeder kan bestilles her.

Teksten er skrevet af Guðný Einarsdóttir, musikken er skrevet af Michael Jón Clarke og tegningerne lavede Fanney Sizemore.